Den 21 juni 2018 skulle bli den bästa dagen i mitt liv. Jag skulle äntligen bli mamma för första gången! Jag var så förväntansfull och lycklig. Men i samma ögonblick vändes hela min värld uppochner och rollen som nybliven mamma fick en helt annan innebörd och betydelse.

Jag blev mamma, men även änglamamma. Jag fick göra allt i fel ordning. Jag fick börja med att ta farväl av min son endast 11 timmar efter förlossningen. Han dog av ett medfött hjärtfel. Jag och min man fick lämna BB utan vår son och istället åka hem och planera hans begravning.

Livet har aldrig blivit det samma efter det. Den Leah som fanns då kommer aldrig komma tillbaka, det här är en ny version av mig, och oavsett vad jag tycker om det så har jag omfamnat det och jag försöker göra det bästa av det - dagligen. (Men det är inte alltid så lätt) men jag tillåter mig själv att få känna alla känslor och få vara i sorgen precis som jag är.

Alexis död ska inte ha varit förgäves. Så kände jag ganska direkt efter vår förlust.

Därav mitt engagemang i att försöka hjälpa andra i liknande situation och även få till en förändring i samhället när det gäller sorg. Vi måste våga prata mer om svåra förluster och i synnerhet döden. För oavsett vad vi tycker om det så är det en naturlig del av livet.

Idag är jag certifierad handledare i sorgbearbetning, och driver instagramkontot @sorgconsulting. Jag erbjuder både grupp- och individuella kurser i sorgbearbetning, föreläsningar och även enskilda samtalsstöd för personer som genomgår en svår förlust/kris. Jag har även startat en podd med annan änglamamma, @sorgsnack.

Jag tror starkt på att vi tillsammans kan göra skillnad!

Följ oss gärna här på Instagram och Facebook och hör av dig om du vill gästa vår podd eller skriva ett gästinlägg.

Kram/ Leah Zepeda Persson

www.sorgconsulting.nu

Leah Zepeda Persson 20 juni 2022