Civilkurage oavsett politik!

Det handlar om att ingripa. Vi hela samhället måste ingripa mot mobbning oavsett politk! Att ha civilkurage innebär att ha mod är att stå för sin mening. Det innebär också att ta parti. Vad kan jag göra för att hjälpa den här stackars killen eller tjejen som andra trycker ner. Och vad kan jag göra för att hjälpa förövaren. Det spelar ingen roll om du är sosse, moderat, eller miljöpartist. Bara att ingripa kan betyda så mycket. Prata med förövaren, försök få denne att begripa sin omoraliska handling. Prata med offret, hjälp offret att bygga upp sitt självförtroende genom civilkurage.

 

Ofta vet vi att saker och ting inte står rätt till men vågar inte ingripa. Så var det i min skola, flera perssoner visste att de de gjorde mot mig var fel. Men ingrep inte. Visst fanns det folk som hade civilkurage men de var få perssoner. De flesta stog bar tysta, passiva vid sidan av och såg på när jag blev misshandlad. Dessa människor var fega!

 

Därför skriver jag nu detta inlägg som en hyllning. Till alla vuxna och ungdomar på sveriges arbetsplatser som ingriper och tar parti mot mobbning. Jag vet att ni finns men jag vet också att vi behöver fler av er som är modiga. 

 

Mod handlar inte om politk, det handlar om att våga ingripa!

 

Mvh

 

Jakob Lindén

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln