Resultatet av våld solklart!

För mig blev resultatet av våld solklart för ganska precis ett år sedan. Jag gick in i total fördärvelse. Jag gick in i min egen värld, helt bortom verkligheten.

 

Idag lever jag ett stilla liv, jag har lärt mig att inte hata människor och att våld oftast inte är nödvändigt. Jag har lärt mig att man inte ska ta saker för givet (t.ex. att vem som helst kan dö när som helst och att livet faktiskt är en gåva). Jag har lärt mig att man inte bara ska se andras brister utan också sina egna brister. Jag har lärt mig att man ska hjälpa varandra och ställa upp. Jag har också lärt mig innebörden av det berömda citatet "vem som helst kan fela men ingen utom dåren framhärdar sina fel".

 

Förutom detta har jag lärt mig så mycket mer. Den här tiden har fått mig att begripa värdet i att vara människa och vad som är humant. För mig är det inte speciellt humant att använda våld för att antingen utöva makt eller bestraffa människor. Den enda gången det är rätt att använda våld är när man måste för att rädda sitt egna eller någon ananas skinn.

 

Jag är övertygad om att många delar dessa åsikter med mig, men jag känner att detta ämne ständigt måste tas upp för att förebygga hat som i sig formar våld. Det är det jag vill och det är det som känns viktigt för mig, att förebygga!

 

Med detta inlägg vill jag säga några ord. Ord som egentligen borde vara självklara men inte är självklara ord för alla. I sin helhet löser våld ingenting. Vi har sett och ser resultatet i Syrien tyvärr, även detta vittnar om en alltmer egocentrisk och inåtvänd värld. I form av korrupta och krångliga makthavare. Vi såg det i Rwanda 1994, även då stängde vi ögonen och blundade för något av det värsta mänskligheten kan råka ut för. Min filosofi och övertygelse är den att det krävs många viktiga förebildar för att nå förändring i samhällsutvecklingen. Enligt mig använder sig ingen förebild av våld, då är man ingen förebild. Vi såg hur Ghandi befriade Indien och vi såg hur Marthin Luther King förbättrade rättigheterna för de svarta. Helt utan våld!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln