I landsproblem!

Socialen gör ett fantastiskt jobb. Hjälper många utsatta till ett bättre liv men ibland får man ett på tok för hårt straff som man faktiskt inte förtjänar. Det fick jag uppleva i går, jag fick ett nej fast jag egentligen borde fått ett Ja. På grund av byråkratins grundpelare lagar och paragrafer som ibland styr detta samhälle till botten och ofta till topp.

 

Men faktum är att detta problem, att folk fattar fel beslut är ett i landsproblem. Libyen Sudan, Somalia och andra delar av Afrika är konkreta exempel där demokratin inte fungerar. I dessa samhällen finns det ytters lite struktur. Korrupta, maktgalna och sinnesfördärvade människor styr samhället till anarki och laglöshet. Konflikter, svält och epidemier är vardag för folket. 

 

Så ser det inte ut i Sverige, här har vi i stället andra problem . Mobbning, orättvisa och ett märkligt rättsväsende som man i stora delar kan ifrågasätta.

 

Är det rimligt att en ung människa som gjort små felsteg i livet ska få samma straff som en ung människa som gjort stora misstag och förstört någon annans liv?

 

Funder på denna frågeställning och ta ställning.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln