"Jag heter Therèse och jag är psykiskt sjuk. På riktigt."

25 åriga Therese har i månaden skrivit ett mycket uppmärksammat blogginlägg om psykisk ohälsa. Inlägget är modigt och värt att läsa.

En viktig aspekt i inlägget är att det finns få mediciner som man kan ta vid behov. Jag är kritisk till mediciner när det gäller vissa psykiska sjukdomar, eftersom jag av egen erfarenhet vet att de allra flesta mediciner ger mycket besvärande bieffekter. Därför föreslår jag att man forskar fram fler mediciner som kan tas vid behov. Jag förslår också att man jobbar mer med andra läkande insatser, tex. terapi, djur natur och träning. Vi som mår dåligt måste få prata om känslor.

"De kommande månaderna var fruktansvärda. De antidepressiva tabletterna gjorde mig konstant manisk, jag led av vanföreställningar och inbillade mig allt från att mina vänner hatade mig till att läkarna gav mig sockerpiller eller ännu värre – medicin som gjorde mig sjuk. Nu gjorde förvisso medicinen mig sjuk: bipolära personer som medicineras med antidepressiv medicin har en tendens att gå in i djupa manier."

Therese skriver själv att hon slutade med medicinerna och mådde mycket bättre. Jag känner igen mig.

Det finns förstås många andra viktiga aspekter som många säkert kan känna igen sig i med inlägget.
 
Läs gärna hela inlägget:
http://www.expressen.se/nyheter/jag-heter-therese-och-ar-psykiskt-sjuk/
https://theresemolander.wordpress.com/2015/03/01/jag-heter-therese-och-jag-ar-psykiskt-sjuk-pa-riktigt/

Läs även:
"Fler terapihundar som arbetande individer inom vård och omsorg"

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln