Bidrag bör användas till rätt resurser

I dagarna debatteras det om att man ska slopa det statliga extra bidraget till internatskolorna, eller att man inte ska det . För mig handlar det inte om att skära ner på möjligheter eller "bestraffa" en hel skola i form av indraget bidrag för att den missköter sig.


Det handlar om att internatskolorna i Sverige uppenbarligen behöver mer och bättre resurser och att pengarna används till rätt ändamål. I varje fall den summa som skattebetalarna finansierar bör användas till ett system som majoriteten av befolkningen stödjer. DEMOKRATI. Även om många ofta står passiva och tysta. Så behöver de inte betyda att de stödjer ett system som är fel!


Ungdomarna behöver vuxna som hjälper och stöttar de, till en människa i moralisk anda. Ungdomarna behöver vuxna som enar gruppen i stället för att gruppen splittrar sig själv och sprider hat mot enskilda individer. 1 vuxen på 25 hormonfyllda tonåringar funkar inte! (Så var det i mitt fall och jag är helt övertygad om att det finns fler fall). 1 vuxen som finns där för eleverna delar av dygnet och inte hela dygnet. 1 vuxen som inte kan se och märka alla typer av kränkningar. Om 5 vuxna skulle finnas på samtliga elevhem skulle garanterat mobbning uppdagas och rapporteras.

 

Personligen skulle jag vilja se att regeringes bidrag till internatskolorna används till:

 

• Ökad vuxennärvaro som uppenbarligen behövs på internatskolorna

• Stöd och vägledning åt ungdomarna både vad gäller kunskapsspridning och utveckling 

• Andra grundläggande mänskliga rättigheter (mat, skolgång med mera)  


Vi vet att grunden för en god utbildning är trygghet. Grunden för trygghet är goda förebilder som kan hjälpa och vägleda ungdomarna mot demokratins grundpelare. En bra skola kan inte enbart formas av en stark ledare. Det krävs mångsidigt engagemang.


Avslutningsvis det hela handlar inte bara om pengar. Pengar är ett redskap som bör används på rätt sätt, nyckelordet till förändring för alla Sveriges skolor. Det ska inte vara så att en regering finansierar ett system som till viss del står i opposition med demokrati och mänskliga rättigheter. Tvärt om regeringen bör göra sitt yttersta för att se till att våra pengar används till ett gott syfte.

 

Det fanns en manlig förebild på mitt elevhem. En vuxen som var oerhört kompetent och brann för sitt jobb och ansvar. Han kunde tyvärr inte se allt. Vem kan se med fyra ögon? Är det inte ledningens ansvar att placera ut fler vuxna och slutligen regeringens ansvar att se till att detta efterföljs? Och att resurserna når förändring, vilket jag är helt övertygad om. Bara eleverna vill och förstår. Om det är så att eleverna verkligen inte vill, jaa då bör man verkligen stänga ner en skola . Oavsett om det handlar om en internatskola eller en annan skola.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln