Media är också en del av mobbningen!

Löpsedlar, förtal och överdrivna rubriker är bara en liten bråkdel av medias ständiga metoder. Metoder för att enbart skapa publik och på så vis tjäna pengar.

 

Tv4s program Idol går just precis nu på tv. Det är bara ett av alla konkreta exempel, där TV gör pengar på att göra narr av människor. Visst finns det talanger och bra exempel! Faktum är att media mitt i allt de positiva gör narr av enskilda individer.

 

Det är fel och borde straffas hårdare av samhället. Media borde också ha en värdegrund att följa, visst styrs vi av YGL, Radio och Tv lagen med mera. Ändå känns det som att en rad rubriker slinker undan och klarar sig undan rättvisan.

 

Det är inte rättvist att Mickael Persbrandt eller någon annan person ska få hela sitt liv pressat på grund av falska rykten som media ibbland skapar.  

 

Hoppas ni förstår vad jag menar med detta. Media är inte bara possitivt och kränker faktiskt enskilda individer ibbland. 

 

Som förslag vill jag se dessa åtgärder:

 

  • Ökat skadeståndskrav för medier som kränker enskilda individer.
  • Publicservice bör ha en särskild likabehandlingsplan som de använder i sitt arbete med olika Tv-program.
  • Mer press på vad som visas i tv och vad som anses vara kränkande. Utan att friheten och demokratins grundläggande principer påverkas.
  • En extra tillsynsmyndighet som på uppdrag av regeringen granskar mediers påverkan till enskilda individer.
  • Naturligtvis med demokratiska metoder!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln