Jag gör det för att hjälpa andra

Anledningen till varför jag gick ut i aftonbladet och berättade om det som hände mig på grennaskolan. Är att jag vill hjälpa andra. Jag vill att folk ska få sig en tankeställare och inse att sådant här faktiskt händer i Sverige år 2011. Det handlar inte om ett fall utan om flera fall!


Det hela handlar som sagt inte om att hata, smutskasta eller att ljuga. Det handlar om en sanning och ett budskap: att förändring måste ske!


Ni som väljer att gå till motangrepp mot det som faktiskt är avslöjat. Varför skulle jag ljuga? Ge mig en enda orsak till varför jag skulle lägga ner så mycket kraft, ork och energi. Om jag inte hade upplevt detta och om jag inte ville förändra/ hjälpa andra. Dra i stället nytta av min historia och tänk till. Vad kan vi göra föra att detta inte ska upprepas? Budskapet är egentligen riktat åt alla landets skolor. Vi måste utgå ifrån att mobbning finns överallt i samhället. Elever, personal, föräldrar och vuxna måste lösa och inse problemen. En skola som har brister måste belysas. Detta för att skydda medborgarna. Personal kan inte utgå ifrån att eleverna löser problem själva. Personalen måste utgå ifrån att eleverna behöver hjälp och stöd från vuxenvärlden att lösa problem.


En viktig del i det hela är att jag upplevde det som att det fanns en del bra vuxna på GS. Tyvärr var dessa vuxna för få. Och kunde o möjligt se allt, speciellt när jag inte vågade berätta. Därför vädjar jag nu till landets skolor som har problem med mobbning. Placera ut fler vuxna, våga se problemet och tänk på förändring i stället för att försvara. 


Om ingen vill stå till svars (genom att erkänna tidigare misstag där av ta till de åtgärder som krävs). Tror jag omöjligt ett värdegrunds arbete kan börja. Och om det nu skulle kosta allt för mycket pengar. varför inte höja skolpengen, internatavgifterna allt vad det nu heter lite till? Barnen är utan tvekan det käraste ni vuxna har. Barnen har rätt till trygghet (barnkonventionen bör skrivas in i lagen). Ingen förtjänar att bli utsatt för det jag utsattes för. Tro mig jag vet att det inte är värt att snåla på resurser, priset blir alldeles för högt och vi tjänar inte på det i längden. En skola som inte tar till de åtgärder som krävs bör stängas ner. Så nu är det upp till bevis! Naturligtvis skulle det vara tragiskt om Grennaskolan, Lundsberg eller Sigtuna tvingades stänga ner.


Av hela mitt hjärta för andras skull hoppas jag att saker och ting förändras och att människor tar lärdom av min historia. För jag är inte ensam, det är många som delar den här bilden med mig. Hoppas fler våga träda fram! 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln