När folk blir rädda då tystnar sanningen

Folk hävdar att det inte förekommer våld och hot på Grennaskolan. Enligt flera källor har det uppenbarligen förekommit våld och hot på Grennaskolan. Det går inte att förneka hur mycket ni än försöker. Och handlingarna går inte att försvara hur mycket ni än vrider och vänder på saker och ting. Den som är annorlunda förtjänar aldrig att bli misshandlad, frihetsberövad eller kränkt. Även om det kanske handlar om enskilda fall så ska detta inte inträffa i skolan eller i hemmet. 

 

En internatskola är inte som vilken skola som helst och kan heller aldrig bli som vilken skola som helst. En internatskola har ett gediget ansvar!

 

Det som är skillnaden mellan en "vanlig skola" och internatskola är att internatskolorna har ett extra viktigt system att bygga upp. Ett fungerande system både vad gäller trygghet och stabilitet i skolan och i hemmet. Eleverna vistas på skolan dygnet runt 5-7 dagar i veckan, under ett helt läsår.


Är det verkligen tryggt, konstruktivt och framåtskridande allt vad du heter att utvecklas i ett system med våld och rangordning? Ett system som finns, ett system som jag och flera andra har upplevt under tiden på Grennaskolan.


Men faktum är att när folk blir rädda för sitt eget rykte. Det är då som sanningen och helheten tystnar. Den helhet jag upplevde på Grennaskolan år 2010/2011 var en skola fylld av droger, våld och oambitiösa elever. Samtidigt var en annan del av skola mycket bra. Jag hoppas hela skolan en dag kan utvecklas till någonting bra. En skola där jag kanske vågar placera minna barn. En annan person har skrivit till mig i år. Denne (jag kan inte skriva om det är han eller hon) hävdar att det fortfarande förekommer mobbning på Grennaskolan.


Det stämmer, det finns ingen skola som är helt mobbningsfri. När en skola inte är mobbningsfri vem ges då rätten att ljuga och säga att det inte förekommer någon mobbning på Grennaskolan? Och är det rätt att placera så få vuxna som möjligt och medvetet hålla kvar elever som använt droger till terminens slut. Enbart för vinstdrivande syfte skull. Eller det allra största felet att inte relegera eller åtminstone tillfälligt stänga av elever som själva erkänt för skolans rektor att de misshandlat en annan elev på elevhemmet. Och bevisligen gjort detta.


Jag fördömer inte och jag föraktar inte enskilda individer. Det är själva systemet som är fel, en ledning som inte vill se att det har för lite vuxna på elevhemmet och elever som tror att deras metoder är okej. Jag vill i stället bidra till att våga kritisera ett system som finns. En föreställning som inte handlar om fördomar utan om egna upplevelser.


Det handlar inte om att smutskasta en hel skola utan att belysa helheten och det som faktiskt har hänt i verkligheten.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln